18:30

Unbyns IF

Referat: Vittjärv - Unbyns IF

Dags för säsongens sista Boden-derby! Borta mot Vittjärv.
Vi startar med Marcus i mål, Jimmy, Werme, Blurk och Stefan i backlinjen, Adde, Kris med Johnny framför på mitten. Jeppe, Martin och Mackan framåt. Robbs, Berna och Bulan som avbytare.
Matchen börjar med att vi har visst initiativ och kan rulla igenom deras backlinje några gånger, men vi kommer inte till dom allra hetaste chanserna. Vittjärv kan ta ledningen då vi blir lite passiva och dom kan spela in till en spelare som snyggt avslutar. Mycket kvar och vi tuggar vidare. Tyvärr får vi inte ut bollen på kanterna som vi pratat om, och vi kör fast lite. Martin har ett friläge i slutet som han tyvärr skjuter utanför. I slutskedet kan istället Vittjärv utöka till 2-0 efter ett inlägg som dimper ner på deras spelare och sen nick i mål. Surt!

Inför andra snackar vi om att göra det vi sa - dvs hitta mer kantspel, vårda boll och kombinera med tålamod. Vi går ut och gör precis det, med spel mot ett mål under hela halvleken som följd. VI trycker på och skapar bra chanser. Mackan kan reducera efter en kvart in i halvleken fint framspelad i djupet av Johnny. Vi har massor av chanser, dock är det en gröt framför deras mål då dom backar hem. Mackan har det ett läge då han vickar sig förbi keepern men kommer ur vinkel. Werme har ett skott från tre meter, Johhny kommer in från kanten och kan spela in. Men bolluschlingen vill helt enelt inte in!
Vi tycker halvleken innehåller mycket efterslängar, där vi får ta emot det mesta dock utan motsvarande domslut med oss. Finns framförallt en situation i slutet där Martin blir sparkad i hälen när han skyddar boll, men får frispark emot sig istället för straff...

Som vanligt finns det flera bra saker att ta med sig. Framförallt att vi kan gå ut och göra det vi sagt, och att vi då är det klart bättre laget. Berna och Bulan får mycket boll att jobba med och gör det bra. Stefan fyller på bra på kanten. Speciellt bra att vi lyckas behålla boll i laget med bra värderingar. Johnny, Kris och Martin kombinerar bra på mitten och kan skapa chanser. Werme och Blurk säkra bakåt. Vittjärv skapar tre chanser (kan ha glömt nån) och normalt skall vi vinns denna match, men i år kom jultomten tidigt till Vittjärv!